За контакти: 0892968684

Какво представлява „eWeLink-Remote“? 4 предимства в сравнение с 433MHz RF, за които може да научите.

S-MATE управлява включване/изключване на MINI R3 чрез „eWeLink-Remote“
SONOFF пусна наскоро два нови продукта: MINI R3 и S-MATE. Максималният ток на натоварване е увеличен от 10A на 16A, някои функции са оптимизирани, като мрежовото сдвояване е надстроено до Bluetooth сдвояване, което е по-бързо от други методи, а кабелните клеми S1 и S2, свързани към външния превключвател, са премахнати в сравнение с MINI R2. Въпреки че MINI R3 не може да бъде свързан към външен превключвател, S-MATE (съвместим превключвател) го прави.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

В някои случаи не е толкова лесно осветлението да се модернизира в интелигентна автоматизация, тъй като в кутията за монтаж на превключвателя няма неутрален проводник. Комбинацията от MINI R3 и S-MATE създава ново Wi-Fi решение на този проблем. S-MATE се захранва от клетъчна батерия и може да се счита за дистанционно управление, когато се свързва с обикновен превключвател. Когато превключвателят е включен/изключен, S-MATE, свързващ се с превключвателя, задейства сигнал „eWeLink-Remote“, MINI R3 получава сигнала и променя статуса на релето дори да няма интернет връзка, тъй като има „eWeLink-Remote“ ” способност.

Четирите L-клеми на S-MATE са еквивалентни на клемни блокове за свързване на проводниците в него заедно, които са проектирани за лесна модификация и могат да бъдат оставени несвързани. Начинът на дистанционно управление, който не е това, което познаваме 433MHz, но е част от Bluetooth, е уникален за eWeLink, ние го наричаме управление „eWeLink-Remote“.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703
Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

S-MATE е първият модул, който може да предава сигнала „eWeLink-Remote“, а скоро ще се появят и други форми на предавателни модули, като например стенен превключвател тип безжичен сценичен контролер R5. Наричаме ги „eWeLink-Remote sub-devices“.

MINI R3 е първото получено устройство с „eWeLink-Remote“ и следващите нови продукти от различни видове ще добавят тази функция постепенно вместо 433MHz RF. Наричаме го „eWeLink-Remote gateway“.

Понятията „подустройства“ и „шлюз“ на eWeLink-Remote са точно като Zigbee. След като се добавят подустройства към който и да е от шлюзовете, той може да комуникира с други протоколни устройства чрез интелигентната сцена. Това означава, че можете да управлявате всякакви други смарт устройства чрез S-MATE. S-MATE е като интелигентен контролер за сцени, но се нуждае от шлюз.

Предимства на „eWeLink-Remote“ в сравнение с традиционното 433MHz RF управление
Управлението „eWeLink-Remote“ е оптимизация, базирана на недостатъците на традиционното 433MHz RF управление.

1. Свързване на устройства в APP
433MHz RF обучение изисква продължително натискане на бутона на приемащото устройство, след което предавателят изпраща сигнал за завършване на процеса на обучение и свързване. След завършване устройството може да се управлява от наученото дистанционно управление. 

„eWeLink-Remote“ позволява на устройството да влезе в режим на обучение директно чрез щракване в APP. Без значение къде са устройствата, можете бързо да добавите ново дистанционно управление.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

2. Mожете да контролирате всички устройства
Традиционното 433MHz RF дистанционно управление изисква обучение с управляваните устройства едно по едно. Например, ако едно дистанционно управление трябва да управлява 3 устройства локално едновременно, то трябва да изпълни 3 пъти операции за обучение.

Тъй като „eWeLink-Remote“ трансформира концепцията „обучение и обвързване“ в „шлюз и подустройства“. Така че не е необходимо да изучавате устройства едно по едно, просто добавете подустройства към който и да е от шлюзовете веднъж и след това задайте интелигентни сцени, за да контролирате всички устройства, които искате.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

S-MATE, като подустройство на eWeLink-Remote, веднъж добавено към който и да е eWeLink-Remote шлюз, като MINIR3, може не само да контролира всички продукти с eWeLink-Remote шлюз, когато няма локална мрежова връзка, но също така контролира всички други смарт устройствa в интелигентната сцена, когато има мрежова връзка.

3. Управлявайте по-добре вашето дистанционно управление в APP
Няма да можете да знаете колко 433MHz RF дистанционни управления са научили дадено устройство, но „eWeLink-Remote“ поддържа добавяне, редактиране на имена и изтриване на дистанционни управления (подустройства) в APP. Подустройствата ще бъдат показани в списъка с подустройства на шлюза и като устройство с потребителски интерфейс в APP.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Някои потребители може да се сблъскат с проблема с автоматичното включване/изключване на светлината. Защо този превключвател на светлината се включва/изключва необяснимо? Една от основните причини може да е, че когато устройството заучава дистанционното управление, то погрешно е научило сигнала от други места. 

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Устройството се възстановява до фабричните настройки след изтриване в APP, но дистанционното управление, не може да бъде изтрито. Единственият начин да изтриете грешното дистанционно управление сега е да извършите операцията за изчистване на бутона. Броят на дистанционните управления, които устройството може да научи, е ограничен, вариращ от 4 до 16, ако устройството научи най-много 16, тогава когато научи 17-то, първото ще бъде изтрито по подразбиране.  „eWeLink-Remote“ позволява наученото дистанционно управление да се показва в списък в APP, а определеното дистанционно управление може да бъде изтрито с едно докосване, което го прави по-удобно за управление на дистанционните управления (подустройства).

4. По-силен сигнал, по-дълго контролно разстояние
Разстоянието на традиционното 433MHz RF управление е около 15-25m на открито, силата на сигнала на „eWeLink-Remote“ е значително подобрена. Разстоянието за предаване на сигнала на S-MATE е до 150 метра на открити места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This