За контакти: 0892968684

Как да задействате SONOFF сцена на вашия компютър с eWeLink?

Много потребители контролират интелигентните си домове с помощта на мобилното приложение или гласовата команда, но това изисква мобилните телефони да са винаги с тях или на подходящо разстояние. Въпреки това може да се наложи работа на компютъра по цял ден или да не можете да достигнете до мобилния си телефон. Тогава какво ще направите, ако искате да включите светлината в един от горните случаи? Клавишна комбинация може точно да реши този проблем вместо вас.

Контролируема функция – Smart Scene
ЕWeLink проектира мощен нов софтуер, наречен „eWeLink Keyboard“, който предоставя бърз начин за задействане на Manual Scene с клавишна комбинация на вашия компютър или Mac. Това означава, че можете да активирате устройствата, свързани към SONOFF, като интелигентни сцени с едно натискане на два или три клавиша. Например, когато се потопите в работа и дори не искате да излезете, за да включите светлината. Време е да изпробвате новата клавишна комбинация, за да включите светлината с бързо натискане на вашия компютър.

Как eWeLink клавишна комбинация управлява SONOFF устройствата?
Да приемем, че сте свързали устройството SONOFF с приложението eWeLink.

1. Изтеглете клавиатурата eWeLink тук.
2. Създайте ръчна сцена в приложението eWeLink.
3. Влезте с вашия акаунт в eWeLink и след това ще видите, че има няколко празни места, където можете да въведете знака, за да създадете пряк път, както ви е необходим. Създаваме пряк път, използвайки „Alt+Q“ като пример.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

*За потребителите с безплатен и разширен акаунт има две различни страници с клавишни комбинации. Потребителят с безплатен акаунт може да създаде само 1 пряк път, а потребителят с разширен акаунт може да създаде 6 преки пътища. Можете да се обърнете към Разширения план на eWeLink за повече функции.

4. Свържете ръчната сцена към пряк път в приложението eWeLink. Върнете се към сцената в приложението eWeLink и ще видите малка икона с „Ctrl+“ и „e ❀“. Докоснете „Свързване на ръчна сцена“ със създадения „Alt+Q“.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

5. Активирайте сцената, докоснете запазване. Сега ръчната сцена е свързана с клавишната комбинация eWeLink. Активирайте сцената на клавиатурата eWeLink на компютър. Сега опитайте да задействате сцената с клавишната комбинация “Alt+Q”.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Често задавани въпроси:

1. Мога ли да вляза в няколко клавиатури eWeLink на различни PC/Mac?
– Да, можете да влезете в множество eWeLink клавиатури на различни PC/Mac, като използвате един и същ eWeLink акаунт.

2. Управлява ли отделно устройство или група от устройства?
– Не, засега само сцената може да се управлява с клавиатурата eWeLink.

3. Мога ли да настроя клавишните комбинации с помощта на клавиши?
– Поддържа се само формата на комбинираните клавиши като пряк път. Един пряк път може да комбинира до 3 клавиша, включително поне 1 функционален клавиш и 1 клавиш за достъп. Така че можете да използвате 1 функционален клавиш + 1 клавиш за достъп или 2 функционални клавиша + 1 ключ за достъп.

Например:
1 функционален клавиш + 1 ключ за достъп
Shift+ A, Shift+ =, Shift+надясно, Shift+ Начало…

2 функционални бутона + 1 ключ за достъп
Alt + Ctrl + 5…

Windows система:
Функционален клавиш: Alt, Ctrl, Shift.
Клавиш за достъп: F1-F12, цифри (1-0), букви, символи, посока, специални клавиши (Home, Insert, PageUp, PageDown, Delete, End, enter, backspace, space).

Mac система:
Функционален клавиш: Команда (⌘), Опция (⌥), Shift (↑), Контрол (∧).

Клавиш за достъп: F1-F12, цифри (1-0), букви, символи, посока, специални клавиши (Home, Insert, PageUp, PageDown, Delete, End, enter, backspace, space).

4. Мога ли да получа насоченото известие на клавиатурата на eWeLink?
Да, просто активирайте „Известие за съобщение“ на клавиатурата на eWeLink и приложението eWeLink

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This