За контакти: 0892968684

Устройствата за интелигентен дом SONOFF вече работят по-лесно със Samsung SmartThings

Интелигентните устройства SONOFF за първи път са включени в приложението Samsung SmartThings за автоматизиран контрол във вашия дом.

Много интелигентни устройства се обединяват, за да направят пазара за домашна автоматизация изобилен, като интелигентни крушки, интелигентни щепсели, интелигентни термостати, интелигентни ключалки за врати… За ентусиаста на интелигентния дом с купчина интелигентни устройства наистина не може да бъде по-перфектно за да автоматизират свързаните си устройства с интелигентен контролен център със силна съвместимост. SONOFF предлага страхотно изживяване при домашна автоматизация и поддържа взаимодействието на вашите свързани устройства във вашия дом чрез eWeLink преди това. eWeLink е отлично решение за интелигентен дом по свой начин, но това, което прави SmartThings превъзходен, е неговата приобщаемост.

За да разнообрази допълнително начина ви на интелигентен дом и да ви улесни в управлението на свързаните устройства, SONOFF работи в тясно сътрудничество със Samsung SmartThings, за да гарантира, че вашите устройства SONOFF безпроблемно комуникират с приложението SmartThings.

Това е списък с продукти за смарт устройства SONOFF, които работят със SmartThings:

Кои устройства SONOFF работят със SmartThings?

Samsung SmartThings, цялостна интелигентна домашна екосистема, която обхваща стотици смарт устройства от различни марки. Центърът за управление на SmartThings ви позволява да управлявате свързаните устройства, да говорите с всичките си смарт устройства, да ги накарате да взаимодействат едно с друго. Ако сте инвестирали в смарт устройства, съвместими със SmartThings, и SONOFF работи с вашите домакински уреди едновременно, сега можете да контролирате всички тези домашни уреди директно чрез приложението SmartThings.

Как да свържа SONOFF към SmartThings?

Този процес е доста по-прост и рационализиран за настройка. Всички връзки и настройки се извършват в приложението SmartThings. Просто стартирайте приложението и следвайте стъпките по-долу, за да настроите:
1. Отидете до „☰“ в началната страница в горния ляв ъгъл и отворете типа „Устройства“, след което докоснете „Добавяне на ново устройство“.


2. Изберете „По марка“ в „Страница за добавяне на устройство“ и въведете „eWeLink“, след което изберете съответния тип устройство за устройството, което искате да контролирате в приложението SmartThings.
*Горепосочените устройства SONOFF могат да се добавят към SmartThings чрез типа на устройството „Осветление“ или „Превключвател/Димер“.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

3. Достъп до „eWeLink Smart Home“. След това ще трябва да въведете съответните „Местоположение“ и „Стая“. След като въведете, докоснете „Напред“ и ще бъдете пренасочени към страницата за влизане в акаунта на eWeLink, просто ги завършете и докоснете влизане. Може да отнеме няколко минути, за да свържете SmartThings и eWeLink Smart Home.

4. След успешно свързване всички SONOFF устройства, които са се свързали с eWeLink, ще бъдат синхронизирани със SmartThings. Сега можете дистанционно да включвате/изключвате, да планирате включване/изключване на SONOFF устройства или да зададете обратно броене, за да ги накарате автоматично да се включват/изключват.
*Можете също да получите достъп до „История“ в страницата за управление на устройството, за да проверите записа на хронологията и да получите достъп до … в горния десен ъгъл на текущата страница, за да преименувате устройството.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Как да настроите автоматизации?

Автоматизацията е функция, която прави вашия смарт по-умен, която ви позволява да свържете всяко от вашите устройства, за да създадете автоматизация. При автоматизациите устройството се задейства въз основа на едно или повече условия и действия. Както условието, така и действието включват контрол на състоянието на устройството (включване или изключване на устройства), известие за състояние на устройството (известие и напомняне за текстово съобщение и гласово предупреждение), задействане на сцена (Поддържайте връзка с вашите предварително зададени сцени) и местоположението ви (Навън, Домашен и нощен режим са достъпни за избор), така че можете да изберете който и да е в състояние и действие, за да създадете вашата автоматизация въз основа на вашия начин на живот.

1. Отидете до „☰“ в началната страница в горния ляв ъгъл и отворете типа „Автоматизация“, след което докоснете „Добавяне на ново устройство“.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

2. Добавете съответно условието и действието, след което докоснете „Готово“ и ще видите, че „Автоматизацията“ е създадена.
*Можете да добавите едно или повече условия и действия за автоматизациите едновременно.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Как да настроите сцени?

Настройката на сцените е за компенсиране на автоматизациите, т.е. въпреки че създавате автоматизация за управление на вашите SONOFF устройства, не можете да задействате група SONOFF устройства, за да се включват или изключват, така че си струва да настроите сцена в приложението SmartThings. Сцените ви дават възможност да контролирате множество смарт устройства с едно докосване в приложението SmartThings.

1. Отидете до „☰“ в началната страница в горния ляв ъгъл и отворете типа „Сцени“, след което докоснете „Добавяне на сцена“.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

2. Дайте име на сцената и добавете действие. След това имате два варианта за действие. Тук вземаме „Устройства за управление“ като пример за създаване на сцената. Изберете устройство, което искате да контролирате, и състоянието, което е необходимо за достъп, и запазете.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

3. Подобно на автоматизациите, можете също да добавите повече от едно действие. След това можете да се върнете на началната страница, за да проверите сцената, която сте създали.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Освен това, ако искате да създадете сцена, която кара всички тези добавени устройства да се включват или изключват едновременно с едно докосване, просто добавете сцената във вашата автоматизация, за да включите всичките си светлини с докосване с един бутон.
Същата настройка с Automations, но трябва да изберете „Run scenes“ като действие, когато добавяте действие в Automation. След това го запазете и можете да се върнете на началната страница и да проверите настройката.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Тук има някои съвети, които може да се наложи да знаете. Преди да използвате, вашето приложение eWeLink трябва да се актуализира поне до V4.0. За устройството, което е споделено с вас и което не може да се синхронизира в SmartThings от eWeLink. Ако изтриете устройството в eWeLink, то ще бъде премахнато синхронно в SmartThings. Докато устройството е изтрито в SmartThings, няма да бъде премахнато синхронно от eWeLink.

SmartThings има широка съвместимост, за да поддържа взаимодействие с много смарт устройства. SONOFF, като нов партньор за сътрудничество, е посветен на това да направи нашите потребители лесен достъп до техния интелигентен дом. Сега можете да настроите вашето приложение SmartThings, за да накарате устройствата SONOFF да комуникират с вашите домашни уреди, за да изградите интелигентен дом, базиран на SmartThings по нов начин.

Нещо повече, в партньорство с Alexa, Google Home, Alice и платформата IFTTT, за да ви помогне да управлявате и контролирате дома си, като отговаряте на въпроси и изпълнявате задачи, SONOFF предлага доста полирани интелигентни контроли за интелигентни домашни устройства, които ви позволяват лесен достъп до дистанционното управление на приложението, глас контрол и задействане на сцени на вашите свързани устройства. Сътрудничеството с всички тези платформи допълнително проправя пътя за интелигентните устройства SONOFF на пазара на авангардни интелигентни домове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This