За контакти: 0892968684

Alexa Routine: Как да използвам SONOFF WiFi сензор за врата, за да задействам крушки Philips Hue?

„Алекса…“, „Алекса…“. Наистина е уморително да говорите с виртуалния асистент на Amazon за всяка гласова команда за включване или изключване на светлината последователно. Е, една от най-мощните функции на виртуалния асистент на Amazon се нарича „Routine“ в приложението Amazon Alexa. Рутината може да помогне на потребителите да изпълнят поредица от различни действия с помощта на една гласова команда, времеви график и т.н.

Но как да настроите Alexa Routines и да създадете гласова команда или действие, което задейства множество действия? Това наистина изисква малко работа и креативност. Ето всичко, което трябва да знаете, ако искате да направите своя собствена.

Приложения и устройства, които трябва да имаме:
Приложение Amazon Alexa*1
Приложение Philips Hue*1
Приложение eWeLink*1
SONOFF DW2-WiFi сензор*1
Интелигентна крушка Philips Hue*1
Echo Show*1

Настройка на рутина на Alexa:
1. За да създадете рутина, изтеглете приложението „Amazon Alexa“, „Philips Hue“ и приложението „eWeLink“ на устройство с Android или iOS.
2. Добавете SONOFF DW2-WiFi сензор за врата в приложението eWeLink, след това отидете на „+“ на началната страница на приложението eWeLink, за да докоснете „Link Account“ >> „Link“ на Amazon Alexa.
3. Потърсете „eWeLink Smart Home“ в устройството и активирайте умението за свързване на вашия акаунт в eWeLink и Alexa.
4. Отворете приложението Alexa, отворете „More“ в долния десен ъгъл и изберете „Routines“. За да добавите нова рутина, натиснете иконата „+“ в „Create routine“.
5. Докоснете иконата „+“ върху „Enter routine name“, за да наименувате „Routine“.
6. Докоснете иконата „+“ на „Icon on when this happens“, за да настроите вашия тригер.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

7. Изберете „Smart Home“, след като добавите SONOFF DW2-WiFi сензор за врата в приложението eWeLink, в този момент ще видите, че той автоматично съществува в „CHPPSE DEVICE“. Докоснете го и изберете „Open“, след което натиснете „Next“ в горния десен ъгъл. След това докоснете „+“ върху „Add action“, за да добавите, изберете действието, което желаете.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

8. Изберете „Smart home“ и натиснете „Light“. След като сдвоите интелигентната крушка Philips Hue с приложението Philips Hue, в този момент ще видите, че тя автоматично съществува в „Smart home“. Докоснете го и натиснете „Next“ в горния десен ъгъл.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

9. Поставете отметка на „Power“, активирайте бутона „On“. Натиснете „Next“ в горния десен ъгъл и продължете, за да натиснете „Save“. Сега рутината е настроена успешно.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Това е. С Alexa Routine ще автоматизирате дома си да включва светлината веднага щом отворите вратата вечер. Дори вие можете да настроите рутина, за да създадете мярка за симулация на присъствие срещу крадци, когато крадци отворят вратата ви, светлината се включва, за да ги държи далеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Твоята количка
  • No products in the cart.
  • Share This
    0