За контакти: 0892968684

Amazon’s Wi-Fi улеснява работата Ви със SONOFF Micro-CFH USB Smart Adaptor.

SONOFF обяви, че ще пусне новата функция за Micro-CFH USB смарт адаптер, която интегрира технологията на Amazon – Wi-Fi (WSS), което прави Wi-Fi връзката и сдвояването по-лесно. В сегашния си вид системата ще сподели вашите идентификационни данни за Wi-Fi с Micro-CFH чрез Wi-Fi Locker.

Простата настройка на Wi-Fi е част от дългосрочната програма за настройка без разочарование (FFS) на Amazon, която може да помогне за премахване на сложните стъпки и да изгради по-опростена настройка за потребителите.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Безпроблемна настройка (FFS) 
Frustration-Free Setup (FFS) е програма на Amazon, която позволява на потребителите да използват технология, за да направят настройката на смарт устройства доста улеснена. 

Когато сте закупили смарт устройства от Amazon.com, устройствата за осигуряване в този регион ще ви помогнат да свържете закупените смарт устройства към вашата мрежа чрез Wi-Fi, Zigbee или Bluetooth. 

Понастоящем технологията FFS е приложена в някои устройства на Amazon, като устройства Echo, таблет Fire, Kindle, устройства Fire TV и т.н. Чрез тези устройства за осигуряване можете просто да настроите нови устройства с по-малко стъпки, предлагайки рационализирано изживяване при настройка . 

Лесна WiFi Настройка
Wi-Fi Simple Setup (WSS) позволява на потребителите да завършат настройката между своите смарт устройства и Wi-Fi мрежата бързо и лесно.

За да получите достъп до тази настройка, трябва:
– Да имате поне един Wi-Fi идентификационен номер от вашите Wi-Fi мрежи и да го съхранявате в Amazon Device Setup Service (DSS). Настройката се обработва автоматично и ще спре да свързва вашето устройство Amazon, ако отхвърлите процеса.
– Да притежавате устройство за осигуряване, което е свързано с акаунт в Amazon и с интернет.

Лесна настройка на Zigbee (ZSS)
Съдейки по името, има малко по-различен протокол. Що се отнася до простата настройка на Zigbee (ZSS), тя показва, че ако сте закупили смарт устройство Zigbee от Amazon, вашите идентификационни данни за Zigbee автоматично ще бъдат синхронизирани с техните ZSS-активирани хъб устройства (например Echo Show). Когато включите закупеното устройство за първи път, то автоматично ще търси в мрежата Zigbee и ще се настрои, след като шифрованите идентификационни данни бъдат синхронизирани с него. След това можете да управлявате устройството чрез гласа си или в приложението. Aко сте настроили устройството и вашия Zigbee хъб успешно чрез ZSS или други, устройството няма да бъде квалифицирано за програмата ZSS.

За да получите достъп до тази настройка, трябва:
– Закупеното Zigbee устройство от Amazon да е сертифицирано Zigbee3.0.
– Да имате Zigbee център, поддържайте го активен и свързан с вашия акаунт в Amazon.
– Включете Zigbee устройството на разстояние, което позволява Zigbee хъб.
– Поддържайте Zigbee устройството, свързано към Zigbee hub, само за достъп до ZSS, не и за други методи.

Лесна настройка на Bluetooth (BSS)
По подобен начин простата настройка на Bluetooth (BSS) има за цел да улесни настройването на вашите Bluetooth устройства. За ентусиастите на интелигентния дом това може да помогне за намаляване на броя на стъпките, които Bluetooth устройството изисква, за да свърже вашата мрежа
*Bluetooth Simple Setup (BSS) в момента се разработва и скоро ще се появи за потребителите.

Каква е връзката между FFS, WSS, ZSS и BSS?
Технологията FFS е полезна за опростяване на процеса на настройване на свързани устройства, което включва Wi-Fi, Zigbee и Bluetooth устройства. С FFS можете бързо да свържете вашето Wi-Fi, Zigbee или Bluetooth устройство  към вашата мрежа и да го настроите, като просто го включите. Всъщност WSS, ZSS или BSS е част от настройката на Amazon, само за устройства с различни протоколи.

 

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Има два различни режима на работа: настройка без докосване (ZTS) и настройка на баркод (BCS). Процесът на конфигуриране на FFS се опитва ZTS първо да настрои устройство, ако не успее, той ще се върне към BCS. Трябва да се свържете с вашата Wi-Fi мрежа чрез първоначалния начин за настройка, ако BCS все още не е възможен.

Благодарение на SONOFF Miсro е активиран за WiFi. Когато сте го закупили от Amazon.com, той ще се свърже към вашата мрежа по силата на устройствата за осигуряване (като съвместими Echo устройства, Fire TV устройства или рутери) чрез Wi-Fi Simple Setup (BSS). След това включвате Micro-CFH и кажете „Alexa, открий моите устройства.“, Вашето устройство автоматично ще търси и настрои Mirco, така че можете да го управлявате с гласа си или в приложението.

Как да настроите Micro-CFH да работи с вашите устройства Alexa?

Настройка без докосване (ZTS)

За да получите достъп до процеса на Zero-Touch Setup (ZTS), трябва:

– Купете Micro-CFH от Amazon.com или неговите търговци на дребно. По време на тази покупка сте изпратили идентификационните си данни за Wi-Fi, които ще бъдат използвани за настройка на Micro-CFH.
– Добавете приложението Alexa. Обърнете внимание, че трябва да поставите отметка в квадратчето „Запазване на паролата в Amazon…“, след като въведете своя Wi-Fi SSID и парола.
– Изтеглете приложението eWeLink и го свържете с приложението Alexa, след което свързването на акаунта е успешно.
– Включете Micro-CFH, изчакайте 1-2 минути и той ще се сдвои успешно с приложението Amazon.

Ако вашият Micro-CFH е закупен на платформи с изключение на Amazon.com, можете да установите връзка за Micro-CFH и вашия акаунт в Amazon чрез настройка на баркод (BCS), за да завършите настройката на FFS.

Настройка на баркод (BCS)

– След като закупите Micro-CFH на платформи, различни от Amazon, сканирайте QR кода на Micro-CFH с помощта на приложението Alexa, за да свържете Micro-CFH и вашия акаунт в Amazon.
– След това го добавете според подканата на приложението.
Включете Micro-CFH, изчакайте 1-2 минути и той ще се сдвои успешно с приложението Amazon.

Забележка: В момента настройката на баркод (BCS) не е налична. 
*Моля, опитайте да сдвоите Micro-CFH чрез приложението eWeLink, ако настройката на FFS е неуспешна.

За потребители, закупили Micro-CFH от Amazon.com, можете да тествате способността на настройката на Micro-CFH FFS, като използвате устройствата за осигуряване по-долу. (Преди да получите достъп до това тестване, всички тези устройства трябва да бъдат свързани с вашия акаунт в Amazon.)

Устройства:
– Еcho (3-то поколение)
– Echo Dot (3-то поколение)
– Мрежова Wi-Fi система Amazon eero Pro
– Смарт Wi-Fi рутер TP-Link AC1750
– Двубандов Wi-Fi рутер Asus RT-AX88U AX6000

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Твоята количка
  • No products in the cart.
  • Share This
    0