За контакти: 0892968684

S26R2ZB, SONOFF нови ZigBee устройства.

Колко знаете за ZigBee? Може и преди да сте чували за ZigBee, но наистина ли разбирате каква е технологията ZigBee и как работи? Нека започнем ZigBee пътуване заедно!

Ако потърсите какво е ZigBee в Google, може да получите отговор като ZigBee е стандарт за безжична технология, който определя набор от комуникационни протоколи за комуникации на къси разстояния. Но защо се нуждаем от този стандарт за комуникация с малък обхват, с изключение на Wi-Fi и Bluetooth? Стандартът ZigBee е специално създаден за сензорни мрежи. Целта на тази технология е да наблюдава и контролира устройства. Докато Bluetooth и Wi-Fi не са съвсем подходящи за това специфично приложение на безжична комуникация.

Имаме три типа ZigBee устройства – координатори, рутери и крайни устройства. Ако сте голям фен на SONOFF, може би знаете за смарт устройствата ZigBee. Вземете SONOFF ZigBee мост като пример, който действа като корен на мрежата. Това е най-способното устройство сред куп интелигентни устройства ZigBee, което стартира мрежата първоначално. ZigBee мостът изпълнява много задачи като избор на канал, присвояване на ID към мрежата, разпределяне на адреси към всяко устройство и трансформация на съобщения в мрежата.

Скоро пуснатият продукт, S26R2ZB, може да действа като междинни възли между координатора и крайните устройства. Той също така получава и съхранява съобщения, предназначени за крайните устройства (SNZB-01, SNZB-02, SNZB-03, SNZB-04). Може да позволи на други рутери и крайни устройства да се присъединят към мрежата.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

S26R2ZB може да използва координатори на други марки като SmartThings Hub или Philips Hue smart hub. SONOFF S26R2ZB е проектиран с протокол ZigBee 3.0, като се вземат предвид сигурността, гъвкавостта и възможността за внедряване в множество региони. Протоколът ZigBee 3.0 е създаден и ратифициран от компании-членки на ZigBee Alliance (CSA). Има два основни фактора, които ви помагат да прецените дали вашият координатор може да поддържа S26R2ZB. Ключовият фактор е съвместимостта на протокола. Протоколът ZigBee 3.0 има много функционални характеристики, които помагат на разработчиците да планират своя координатор и крайни устройства. Друг фактор е адаптирането на приложението. Интелигентният център SmartThings Hue е прототип с помощта на протокол ZigBee 3.0 и тяхното приложение може да поддържа нашия S26R2ZB.

Интелигентният хъб Philips Hue е разработен от комисията ZLL, която е клъстер от протокол ZigBee 3.0. Можете да проверите този уебсайт за повече номера на модели на Philips, които могат да поддържат S26R2ZB: https://zigbeealliance.org/zigbee_products/?product_type=certified_product&se=philips+Bridge

Има и някои устройства на Amazon Alexa, които имат вграден интелигентен хъб ZigBee. Поддържат и S26R2ZB. Те включват Echo Studio, Echo (4-то поколение), Echo Plus (номер на модела: ZE39KL), 2-ро поколение Echo Show (номер на модела: DW84JL) и 2-ро поколение Echo Plus (номер на модела: L9D29R) ви позволяват директно да взаимодействате с устройства на Alexa и управление SONOFF S26R2ZB.

Новият продукт ZigBee 3.0 USB Dongle също е проектиран с протокол ZigBee 3.0. С този най-нов протокол могат да се добавят повече видове устройства чрез приложението. Можете да поставите ZigBee 3.0 USB Dongle в компютъра или Raspberry Pi, за да организирате вашите ZigBee устройства след съответната конфигурация. Освен това можете да създадете своя собствена ZigBee мрежа с Home Assistant или openHAB. Това помага за създаването на повече системи за контрол на връзката, тъй като всички устройства със сертификат на ZigBee Alliance могат да комуникират помежду си.

S26R2ZB е ZigBee интелигентен контакт с дистанционно управление, гласов контрол, времеви график, интелигентна сцена, състояние на синхронизиране и споделяне на контрол. С функциите на таймера и графика можете да поддържате ежедневието си по-подредено.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Освен това дистанционното управление ви позволява да включвате и изключвате устройства, дори ако не сте у дома. Това може да ви помогне да защитите дома си, тъй като можете да използвате светлини, за да създадете илюзия, че някой е вкъщи. Освен това можете да освободите ръцете си, за да включвате или изключвате традиционното осветление и уреди с гласа си, като използвате Alexa или Google Assistant.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This