За контакти: 0892968684

Домашна АВТОМАТИЗАЦИЯ – 10 начина да управлявате вашия интелигентен дом.

Притежавайки интелигентен дом, бихте могли да успокоите всичките си притеснения с бърз поглед на мобилния си телефон или докосване на един източник на управление. Можете да свържете домакински уреди и смарт устройства във вашия дом, за да могат да взаимодействат помежду си и с вас. Освен това умният дом може да спести до 15% от сметката ви за електричество на месец. С интелигентните устройства възниква въпросът как да контролирате дома си? По-долу са показани 10 начина как да контролирате интелигентен дом.

1. Физическо управление на превключвателя
Преди да получат достъп до интелигентен дом, собствениците на жилища често използват физически стенни превключватели, за да накарат светлината да се включва и изключва. За собствениците на жилища е малко необичайно интелигентният начин на живот да се появява до тях. Освен това, когато вашата интелигентна система за управление на дома работи неправилно или искате да контролирате светлината със загуба на интернет връзка, физическият стенен превключвател ще изглежда особено важен в този случай.

SONOFF MINIR2 ви позволява да свържете сензори със сух контакт и различни видове външни превключватели, за да управлявате вашето осветление или домашни уреди, като SPDT превключватели и NC/NO бутони. Активирайте функцията за LAN контрол и светлината може да се включва и изключва чрез външния обикновен превключвател, свързан с MINIR2 в случай на прекъсване на мрежата.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

2. Приложение за дистанционно управление
Технологията за интелигентен дом, базирана на приложения, използва вашия облак, за да комуникира с домашната мрежа. Контролът на мобилното приложение изглежда като основен начин за интелигентен контрол в технологията за интелигентен дом. Когато сте далеч от вкъщи, мобилният телефон винаги е с вас, така че е абсолютно безпроблемно да управлявате домакинските уреди с едно докосване.

Всички смарт устройства SONOFF са контролируеми, така че можете да управлявате домашните уреди, свързани със смарт устройства SONOFF в приложението eWeLink. Домакинските уреди, които могат да се управляват, са ролетни щори, осветителни тела, нагревател и др. Най-удобното предимство на приложението за дистанционно управление е, че можете да проверявате състоянието на домакинските уреди и да ги включвате или изключвате чрез едно докосване на приложението, което ви помага да спестите пари от месечната си сметка за електричество и подобрява сигурността, когато сте далеч от дома.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

3. 433MHz RF контрол
433MHz е безжична радиочестота, на която домашните устройства имат право да изпращат сигнала. 433MHz се използва за управление на ключове, моторизирани ролетни щори, гаражни врати, таванни вентилатори с лампи, светлини и всякакви други устройства. В сравнение с инфрачервения, той има очевидно предимство като технология за дистанционно управление. Някои компании за интелигентен дом използват 433MHz, за да произвеждат продукти с дистанционно управление. Примери са RFR2 DIY интелигентен превключвател, RFR3 DIY интелигентен превключвател, 4CHPROR3 4-канален интелигентен превключвател с RF контрол, SlampherR2 интелигентен държач за лампа, RM433 RF дистанционно, някои от серията TX интелигентни сензорни стенни превключватели, T2EURF безжично RF дистанционно, DW2-RF безжична врата /сензор за прозорец, датчик за движение PIR3-RF от SONOFF. Тези устройства използват 433MHz безжична технология за управление на свързаните домакински уреди. Общият обхват е най-голямото предимство на технологията 433MHz. 433MHz е много ниска честота в сравнение със Z-Wave (868-928MHz), Zigbee (2,4 GHz) или Wi-Fi (2,4 или 5,8 GHz), което означава, че съдържа по-малко информация, но е по-способна да се движи през стената.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

4. Пасивен инфрачервен контрол
Сензорът за движение във вашия дом е като друг чифт очи, наблюдаващи местата, които не можете да видите. Най-разпространеният сензор за движение, използван в дома, е пасивен инфрачервен сензор, наречен THE PIR сензор. Типът сензори се използват в домашната сигурност или се използват за осигуряване на удобството, че светлината може да бъде активирана или неактивна чрез откриване на човешки движения, като SONOFF SNZB-03 ZigBee сензор за движение и PIR3 сензор за движение. И двата сензора за движение могат да бъдат монтирани в коридора, балкона и дори в ъгъла с 3M лепило или винтове, за да се създаде сцена, при която светлината се активира, когато се открие движение, в противен случай тези два сензора ви дават възможност за изграждане на вашата система за интелигентна домашна сигурност, която има алармено съобщение, което се изпраща на вашия мобилен телефон, когато бъде открито всяко подозрително движение.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

5. Централен контрол на сцената
Взаимодействайте с дома си чрез интелигентен контролен панел или в Home Assistant. Един от най-често срещаните начини, по които хората комуникират със системите за интелигентен дом, е интелигентният контролен панел. Това е повече от шепа бутони и LCD дисплей и е основният център, който създава безпроблемно интелигентно домашно изживяване. С него можете лесно да контролирате настройките, да управлявате всички интелигентни устройства в дома си, за да ги включвате и изключвате.

Освен това Home Assistant е безплатна платформа с отворен код за интелигентен дом, която е проектирана да бъде централната система за управление на интелигентни домашни устройства. Можете да получите достъп до тази платформа за управление чрез уеб-базиран потребителски интерфейс и да добавите смарт устройства на едно място за управление.

В SONOFF смарт устройства с режим „направи си сам“ могат да бъдат интегрирани в HA чрез откриване на mDNS, а други смарт устройства без режим „направи си сам“ ви позволяват да използвате „eWeLink Add-on“, за да ги добавите в HA чрез обвързване с вашия eWelink акаунт. По този начин всеки от начините за управление може да постави вашите смарт устройства SONOFF на място в дома ви, за да получите по-лесно управление.
Вижте нашия „Стенен превключвател за интелигентна сцена NSPanel“. Това е чисто нов продукт, който ви позволява да поставите дома си на място за управление.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

6. Гласово управление
Гласово активираният контрол е обичаен за нас да приемем, че разпознаването на реч е сравнително лесно, което е така, защото предлага начин със свободни ръце за работа със светлини и домакински уреди. 

Почти всички смарт устройства SONOFF разполагат с устройства с гласово активиране чрез работа с гласови асистенти като Amazon Alexa, Google Assistant и Yandex Alice. Като например SONOFF DUALR3 ви позволява да отваряте или затваряте завесата чрез гласова команда, SONOFF DW2-Wi-Fi поддържа проверка на състоянието на отваряне и затваряне на врата или прозорец с гласова команда, SONOFF TH10/16 ви дава възможност да проверявате температурата и влажността на устройствата с проста команда и др.

По силата на интелигентните устройства SONOFF и вашия собствен интелигентен гласов асистент, вашите домашни уреди ще ви разберат и ще изпълнят вашата команда, за да осигурите на вас и домашните уреди взаимодействие със свободни ръце.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

7. Контрол на различни устройства

Що се отнася до управлението на различни устройства, изглежда по-лесно за потребителите да имат достъп до своя интелигентен дом. Представете си, че можете да контролирате домашните си уреди на Apple Watch, което означава, че не само можете да следите здравето и фитнеса, да изпращате съобщения и да се обаждате, но и да управлявате вашия интелигентен дом на него.

Контролът между устройствата се отнася до технология, която позволява контрол на потребителите на множество устройства като смартфони, персонални компютри, настолни компютри, таблети, смарт устройства като Chromecast и Apple TV, преносими устройства и други. Позволява ви да имате възможност да управлявате множество устройства чрез различни устройства. Например, към Apple Watch могат да се добавят интелигентни устройства SONOFF с една банда, така че потребителите да могат да контролират свързаните с тях домашни уреди чрез докосване на своите Apple Watches, след като акаунтът на Apple Watch е свързан с мобилното приложение на SONOFF. Без значение къде се намирате, вашите домашни уреди могат да се управляват винаги от китката ви по всяко време, включително управление на едно устройство, групово управление и интелигентно управление на сцени и т.н.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

8. Интелигентен контрол на сцената
Контролът на сцената е един от основните начини за контрол на интелигентния дом. Управлението на сцена се нарича още настройка на сцена, което показва, че можете да персонализирате устройство, за да управлява сцена, която сте задали. Използването на контрол на сцената в системата за интелигентен дом също опростява вашата рутина, като ви позволява да активирате множество настройки с команди с един бутон. Сцената обикновено се използва в програмирани по поръчка системи за автоматизация и дори вие можете да си направите интелигентна домашна система. За SONOFF SNZB-01 и 4CHPROR3 може да се създаде сцена, която SNZB-01 може да работи като подвижно радиочестотно дистанционно за управление на вашите щори, свързани с 4CHPROR3 във вашия дом. Един от бонус елементите на настройката на сцени в системата за домашна автоматизация е, че сцените не са ограничени до сцена с едно устройство като условие за изпълнение. Сензорът за температура и влажност SONOFF SNZB-02 може да бъде условието за задействане в сцена, за да накара повече от едно устройство да се включи или изключи едновременно. Както е показано на снимката по-долу, когато SNZB-02 открие, че температурата е не по-ниска от 28 ℃, интелигентният контакт и вентилаторът се изключват едновременно.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

9. Уеб базиран контрол
В допълнение към класическата функция за дистанционно управление чрез мобилното приложение на смартфоните, има много устройства, които могат да се управляват дистанционно чрез уеб браузър. Като цяло уеб-базираната технология за устройства за дистанционно управление не изисква да изтегляте и инсталирате нищо, просто влезте в уебсайта и влезте в акаунта си.

Преди да влезете в уеб страницата на мобилното приложение, има ключов момент, който трябва да имате предвид – съвместимостта. Мобилното приложение на SONOFF „eWeLink“ има уеб версия, която има силна съвместимост, така че почти всеки SONOFF може да се управлява на eWeLink web V4.2.0. В уеб версията можете да проверявате състоянието на устройството и да управлявате устройства в уеб клиент.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

10. Контрол на джаджи
Уиджетите са жизненоважен аспект от персонализирането на началния екран. С управлението на джаджи можете да видите с един поглед смарт устройството, смарт сцената или персонализираната група, която е достъпна направо от началния екран на вашия смартфон. Можете да премествате или изтривате уиджети на началния екран. За да имате бърз достъп до управлението на смарт устройства SONOFF, просто докоснете „Добавяне към Siri“ в приложението eWelink, за да добавите устройствата или сцените като уиджети на началния екран за управление!

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This