За контакти: 0892968684

Какъв вид мотор за ролетни щори може да работи с DUALR3?

DUALR3 е подходящ за различни устройства, които да направи интелигентни, като сенници на прозорци, ролетни щори, устройства за отваряне на прозорци и т.н. 

Какъв е режимът на двигателя на DUALR3?
DUALR3 е многофункционален двуканален интелигентен модул за превключване с измерване на мощността. Има три режима на работа:

Shares
 • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Работи с тръбни двигатели:
Тръбните двигатели се използват широко за електрически ролетни щори и завеси. 

1. Управление на стенен превключвател
Този вид мотор има 4 проводника – неутрален, напред, назад и GND. Може да се използва за DUALR3.

Shares
 • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Напред и назад означава проводниците под напрежение, които управляват въртенето на двигателя съответно в посока напред и назад. Ако Неутралното и Напред са разрешени, моторът ще се върти напред и моторът ще се върне назад, когато Неутралното и Назад са разрешени.

Изглежда малко неудобно да работите само чрез стенен превключвател, така че е чудесен вариант да го свържете към DUALR3. Чрез поставяне на DUALR3 в превключвателната кутия, в допълнение към управлението на стенния превключвател, може да се постигне дистанционно управление и гласово управление.

2. Стенен ключ/Дистанционно управление

Shares
 • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Този вид двигател има 5 проводника и е комбинация от управление на стенен ключ и дистанционно управление. Когато използвате комбинацията от кабели за управление на стенен превключвател, тя може да се използва за DUALR3.

3. Дистанционно управление

Shares
 • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Този вид двигател има 3 проводника, като това е същият начин за управление като комбинацията от 3 проводника (както е показано на изображението по-горе) на 5-жилен двигател. Тъй като кабелите са директно свързани към захранването и приемникът е вграден в двигателя, не може да се използва за DUALR3.

Ако вашето дистанционно управление е с 433MHz RF фиксиран код, SONOFF 433MHz RF Bridge ще ви помогне в тази ситуация.

Shares
 • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Основни характеристики на типичните двигатели, приложими за DUALR3

– Въртене напред и назад

В режим на мотор двата канала съответно контролират въртенето напред и назад на мотора и двата канала приемат „режим на блокиране“, т.е. те няма да бъдат включени едновременно за защита на мотора. Действителният ефект е, че устройството може да се движи в две различни посоки, като отваряне и затваряне на завеси.

Shares
 • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

– Еднаква скорост
Когато двигателят работи с постоянна скорост, DUALR3 може точно да калибрира и контролира текущата позиция на устройството.

– Ограничение за пътуване
Диапазонът на движение на двигателя от началната точка до крайната точка е движението на двигателя, а „ограничението на движението“ означава, че двигателят ще спре автоматично, когато се завърти до началната точка и крайната точка. Ограничението на някои тръбни двигатели вече е зададено фабрично, докато други трябва да бъдат настроени сами на двигателя. 

Когато за първи път свържете двигателя, просто трябва да щракнете върху „калибриране на двигателя“ в eWeLink APP, DUALR3 автоматично ще калибрира движението на устройството и след това можете да синхронизирате и контролирате отварянето и затварянето на устройството на определено място чрез eWeLink APP. Повечето тръбни двигатели имат ограничение на хода, ако вашият двигател го няма, можете да го управлявате само при отваряне, затваряне и спиране без до определено място.

Shares
 • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

По-широка гама от приложения
Когато DUALR3 работи в моторен режим, той директно управлява мотора и по този начин индиректно контролира устройството, задвижвано от мотора. Следователно, единственото нещо, което трябва да проверите дали двигателят е съвместим, независимо от конкретната форма на устройството. Например, в случай на тръбни двигатели, има толкова много сценарии на приложение, както следва:

 • Еднолицево перде
 • Двулицева завеса
 • Ролетни щори
 • Тента
 • Електрически екран
Shares
 • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Споделете вашите идеи
Тук са представени само основните области на приложение на тръбните двигатели в завеси и ролетни щори. В действителност DUALR3 може да се монтира допълнително във всеки еднофазен променливотоков двигател с диапазон на мощност от 10-240W и не повече от 1A, който изисква двупосочно управление. Какви други брилянтни предложения или съвети имате? Добре дошли да оставите коментар и да споделите мислите си с нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Твоята количка
 • No products in the cart.
 • Share This
  0