За контакти: 0892968684

Ръководство за Bixby: как устройствата SONOFF работят на телефони Samsung Galaxy?

Какво е Samsung Bixby?
Bixby е чисто нов приятел в интелигентната домашна екосистема SONOFF, който ви позволява да извършвате действия  с вашите гласови команди. Подобно на Siri за Apple, Bixby е виртуален асистент, който се смята за Siri за Samsung, или можете да мислите за него като за опит на Samsung да се конкурира с Amazon Alexa и Google Assistant. Въпреки че няма голям успех в сравнение с другите три виртуални асистента, той все още е незаменим помощник за потребителите на Samsung и е предварително инсталиран на техните мобилни телефони. Може да научи индивидуален глас и след това да персонализира отговора вместо вас. Освен това има повече функции за персонализиране повече от Siri. С Bixby можете да използвате гласови команди, за да управлявате домашните си уреди, да пускате любимите си предавания, да намаляте яркостта на екрана, да проверявате времето, да получавате напомняния за срещи, да стартирате конкретно приложение, да активирате или изключвате всичките си устройства и т.н. В тази статия цифровият асистент Bixby е представен за управление на смарт устройства SONOFF. Оставете Bixby да се погрижи за всичко вместо вас.

Списък със SONOFF устройства, които работят със Samsung Bixby:

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Как да настроя Bixby да управлява SONOFF устройства?

Преди да започнете, две неща, които трябва да направите, е да свържете своите eWeLink и SmartThing акаунти, така че вашите SONOFF устройства в eWeLink да се синхронизират с вашето smartThings приложение, което прави Bixby достъп до вашите SONOFF устройства чрез гласови команди. Ако искате да използвате гласа си, за да събудите директно Bixby, без да е необходимо да натискате клавиша Bixby като начало, направете го просто въз основа на следното ръководство.

1. Отидете от лявата страна на вашия телефон Samsung и натиснете клавиша Bixby (под бутона за сила на звука).
2. От началния екран докоснете иконата „Home key“ в долния десен ъгъл.
3. Отворете „How to use“ и продължете към уводната страница „How to talk to Bixby“.
4. Докоснете „Set up voice wake-up“.
5. От екрана за събуждане превключете събуждането с „Hi, Bixby“ на „On“.
6. След това докоснете „Start“, за да запишете гласа си.
7. След като гласът ви бъде записан, ще видите, че гласовото събуждане на Bixby е настроено успешно. Тук можете също да настроите „Чувствителност при събуждане“ на ниско, средно и високо ниво, за да се адаптирате към вашите нужди.
8. Всички настройки са готови. Сега можете директно да управлявате устройствата SONOFF чрез „Hi Bixby, turn on…“.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703
Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Какво представляват рутинните процедури на Bixby?

Bixby Routine е функция, която ви кара да използвате проста настройка на вашия телефон Samsung, за да автоматизирате различни действия за ежедневието си. Работейки като IFTTT, вие можете да настроите рутинни процедури, които да се задействат според времето, местоположението или събитието. Например, можете да конфигурирате сутрешна програма, която интелигентната крушка SONOFF автоматично да включва в предварително определено време. Освен това можете да зададете сцена като действие, което да я задейства въз основа на някое от горните три условия в Bixby Routines. Samsung използва това умение, за да се научи на интелигентност, за да предлага рутини според вашите предпочитания за използване на вашия мобилен телефон, спестявайки вашето време и изпълнявайки задачите си по-ефективно.

Как да настроите Bixby Routine на Samsung Galaxy за управление на устройства SONOFF?
В този случай сме задали рутина, според която светлината, свързана със SONOFF BASICR3, ще се включва автоматично, когато се събудим.

1. Отворете „Настройки“ на вашия телефон Samsung.
2. Превъртете надолу, за да разкриете „Разширени функции“ и достъп.
3. Превключете „Bixby Routines“ на „On“.
4. Изберете „Bixby Routines“, за да настроите рутина.
5. Изберете една от предварително зададените процедури или докоснете иконата „+“ в горния десен ъгъл, за да настроите.
6. Докоснете „Напред“, за да добавите действие.
7. Изберете „Smart Folder“ и след това „On“, докоснете „Done“.
8. Добавете име за вашата рутина и докоснете „Готово“.
9. Рутината е създадена успешно.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703
Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Нещо повече, можете също да зададете сцена вместо едно устройство като действие в рутина, която ще се задейства автоматично, когато условието бъде изпълнено. Ако искате да задействате сцена в рутина, преди това трябва първо да създадете интелигентна сцена в приложението SmartThings. Можете да създадете повече рутини по същия начин за други сцени или просто да изберете предварително зададени рутини от вече съществуващите раздели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This