За контакти: 0892968684

Alexa Energy Dashboard – Наблюдавайте интелигентния си дом в приложението Alexa.

Amazon пусна нова функция в приложението Alexa, която е енергийно табло. Тази нова актуализация може да проследи консумацията на енергия на вашите устройства, свързани с Alexa, и да ви помогне да прецените колко електроенергия консумират. Функцията за енергийно табло вече може да работи с типове устройства, включително интелигентни светлини, контакти, ключове, термостати, бойлери, телевизори и смарт устройства Echo. Можете да проверите тук, за да прегледате списъка с устройства, които могат да работят с новото енергийно табло.

Тук един бърз поглед показва, че съвместимите устройства SONOFF включват S31, IW100/101, POWR2. С таблото за управление на енергията можете да получите общ преглед на потреблението на енергия от вашите устройства, свързани с горния SONOFF чрез приложението Alexa. Тази нова актуализация е достъпна и за Philips Hue, Honeywell, LIFX, Kasa, Sengled, Lutron, HiSense, Leviton, Emerson и Aquanta.

Как да използвам енергийното табло на Alexa, за да проследя потреблението на енергия на устройството SONOFF?

1. Сдвоете вашите устройства SONOFF с приложението eWeLink. (Всички горепосочени устройства SONOFF могат да бъдат поставени в режим на сдвояване, като натиснете бутона за сдвояване и задръжте 5s, след което завършете сдвояването в приложението eWeLink.
2. Докоснете „+“ в долната част на началната страница на устройството.
3. Отидете на „Връзка“ в елемента Свързване на акаунт.
4. Акаунтът в Alexa и eWeLink е свързан успешно. Докоснете „Назад“.
*Всички устройства под вашия eWeLink акаунт ще бъдат синхронизирани с приложението Alexa. Но само потреблението на енергия от устройства, работещи с Energy Dashboard, може да се провери в енергийното табло. (Устройствата включват S31, IW100/101 и POWR2.)
5. Стартирайте вашето приложение Alexa. Достъп до елемента „Устройства“.
6. Сега можете да проверите устройствата си в „Енергийно табло“.

Какви метаданни за мощност могат да се проверят в таблото за управление на енергията на Alexa?

В енергийното табло ще имате многоизмерни опции за проследяване на вашите устройства въз основа на седмицата или месеца. Можете да проверите потреблението на енергия на устройствата в рамките на една седмица или месец или просто да видите колко пъти вашите устройства работят седмично или месечно.

Енергийното табло ви дава повече опции за персонализиране на вашите планове за проследяване, така че можете да проверите потреблението на енергия за всички устройства или въз основа на типа устройство, или да проследите дори потреблението на енергия на отделните устройства съответно. Просто преместете пръста си върху „Всички устройства“, „Светлина“ и „Щепсели“, за да започнете вашите планове за проследяване. Освен това можете дори да сравнявате тенденциите в потреблението на енергия седмица за седмица или месец за месец.

Освен това Alexa ви позволява да зададете „Оценка на енергията“ за определено устройство, което ще комбинира тези предварително определени метаданни за енергия със съществуващото състояние на вашите устройства, за да оцени консумацията на енергия на това устройство в приложението Alexa. Тази функция е полезна особено за ключове и щепсели без възможност за наблюдение на енергията.

Ако искате да получите по-точен преглед на потреблението на енергия на вашите устройства, можете да добавите по-подробни подробности за устройството според подканата в приложението. Енергийното табло е добра безплатна отправна точка, за да ви даде представа за потреблението на енергия от вашите устройства и кое устройство консумира най-много електроенергия, за да ви помогне да управлявате използването на вашите устройства и да намалите сметката си за електричество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Твоята количка
  • No products in the cart.
Share This
0