За контакти: 0892968684

SONOFF обединява усилия с Alexa и Google: ще пусне устройства, които поддържат Matter.

ZigBee Alliance, ребрандиран като Connectivity Standards Alliance (CSA), глобална стандартна организация за IoT, е създадена, поддържана и отворена от стотици компании. Освен това, той също така обяви нова марка, която заема голяма част от светлината на прожекторите – Matter, за проекта Connected Home over IP (Project CHIP), предназначен да отразява широк набор от начини за интелигентни домашни устройства като интелигентни контакти и ключове, интелигентни крушки , интелигентни ключалки, интелигентни камери и други, за да комуникират помежду си. SONOFF си партнира с Alexa и Google, които се ангажират с програмата Project CHIP за пускане на устройства, които поддържат Matter. Програмата Project CHIP ще осигури оперативна съвместимост на различните устройства Connected Home over IP. По-просто казано, ако технологията Project CHIP бъде въведена в устройства SONOFF, можете да ги накарате да взаимодействат с други устройства с различни протоколи във вашия дом, което прави това възможно най-безпроблемно за вас.

Какво представлява проектът Connected Home over IP?
Проектът Connected Home over IP е проект с отворен код, също работна група от водещи доставчици на интелигентен дом от света с намерението да разработи отворен и безплатен стандарт за свързване за интелигентни домашни устройства. Проектът CHIP избира IP за работа в мрежа, което е най-разпространеният мрежов слой и това ще позволи да се използва стандартна IP технология за бъдещия интелигентен дом. Неговият приложен слой работи върху Wi-Fi за приложение с висока честотна лента и Thread за приложение с ниска мощност и ниска честотна лента.

Shares
  • https://www.facebook.com/groups/291455135812703

Какви са ползите за потребителите?
– Увеличен избор и съвместимост
– Опростена настройка и контрол
– Сигурност и поверителност

Увеличен избор и съвместимост
Поради редица несъвместими протоколи и спецификации, едно от ключовите неща, които този проект адресира, е да обедини индустрията на IoT. За устройства SONOFF с Project CHIP, поддържан в бъдеще, което ще отговаря на сметката, че потребителите имат нужда от по-широко включване в IoT.

Чудили лк сте се, когато изберете смарт устройството SONOFF:
1. Ще работи ли с любимата ви интелигентна домашна система?
2. Може ли да бъде съвместимо с текущото приложение на мобилния ми телефон?
3. Дали може да комуникира с другите ми вече внедрени устройства?

Опростена настройка и контрол
Ако устройствата SONOFF получат CHIP сертификат, вие ще знаете, че има съвместим стандарт, който работи на всички платформи и всички форми и размери на устройствата. Това означава, че марката „Matter“ е предназначена да бъде значка, чрез която интелигентните устройства и оперативната съвместимост на интелигентната домашна екосистема могат да бъдат проверени.

Сигурност и поверителност
В миналото сигурността и поверителността на IoT често са били главоболие за всички. Потребителите се тревожат за сигурността на домовете си и личната си поверителност, дори се борят със сложни стъпки за сигурност. Съвместимите със SONOFF Matter устройства обаче ще бъдат проектирани да бъдат изчерпателни и силни. Вграден е силен защитен механизъм, който се управлява във времето. Например, когато внесете в дома си устройство, съвместимо с Matter, не е необходимо да въвеждате паролата си в него. Project Connected Home over IP прави сигурността лесна чрез автоматично добавяне на вашето устройство към вашата домашна мрежа, осигурявайки първокласна сигурност, без дори да знаете за това.

Относно наличността
Устройство, съвместимо с Matter, може да работи с Amazon, Google Assistant и SmartThings. Проектът обещава IP-базирана свързаност чрез приложение с висока честотна лента Wi-Fi и приложение с ниска мощност и ниска честотна лента Thread, за да позволи на устройствата да се свързват едно с друго. С Bluetooth Low Energy за по-лесно пускане в експлоатация. Първоначално Amazon, Google, Comcast, Nanoleaf, Huawei, Apple, SmartThings, IKEA, Somfy, Eve system, Silicon Labs и т.н. са първите, които се присъединиха към проекта. Устройствата, предназначени за стартиране, включват осветление и електричество, HVAC контроли, безопасност и сигурност, щори/сенници, телевизори, контрол на достъпа, точки за достъп, мостове и др. Работейки заедно за проекта CHIP с Amazon и Google, устройствата SONOFF ще бъдат не само съвместими с Amazon Alexa и Google Assistant, но ще взаимодействат с устройства, използващи тези други протоколи. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share This